We willen graag gelukkige inwoners in de gemeente Meppel, die fysiek en mentaal goed in hun vel zitten en regie kunnen voeren over hun eigen leven. Goede voeding en voldoende bewegen zijn een onderdeel van een gezond en gelukkig leven. Maar ook voldoende financiële armslag is een voorwaarde voor geluk. En de wetenschap dat je richting en zin kunt geven aan je eigen leven.

Maar geregeld ontwikkelen mensen gedragspatronen die een gezond leven in de weg staan. En daarom is er in de apotheek een zorgpunt opgezet; Leefstijl op recept!

Als apotheker geven we advies op het gebied van preventieve zorg door middel van een betaald consult in samenwerking met het sociale domein, in dit geval de gemeente Meppel. De apotheker neemt de regie in de samenwerking tussen de verschillende zorgdisciplines binnen Meppel en registreert de behaalde gezondheidswinst. Door de verbeterde leefstijl van de client zal de zorgvraag in de eerste lijn afnemen waardoor uiteindelijk de zorg minder belast wordt en er minder doorverwijzingen zijn naar de tweede lijn. De apotheek biedt een laagdrempelige en betrouwbare zorgvoorziening aan in de gemeente Meppel.

Er wordt gestart met het invullen van het spinnenweb van positieve gezondheid en dit dient als basis van het gesprek. De genoemde gedragspatronen willen we graag helpen doorbreken door de client te begeleiden naar een gezonder leven door in samenspraak te bespreken welke interventies op maat passend zijn voor de client.

De gemeente Meppel draagt door dit project direct bij aan de gezondheidswinst van zijn inwoners. Door welbevinden en vitaliteitswinst wordt de client in staat gesteld om volledig te participeren in de samenleving van Meppel. Inwoners zitten fysiek en mentaal goed in hun vel. Zij hebben veerkracht en voelen zich gezond.

Marjolijn Toben
Marjolijn TobenOpenbaar- en leefstijlapotheker
Apotheek Spectrum (in Meppel)
Tel: 0522-745600
Mail: info@apotheekspectrum.nl