FTO GLI-M & Leefstijl

De FTO-presentatie bevat informatie over:

  1. obesitas: prevalentie, toekomstperspectief en onderliggende mechanismen.
  2. Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI): een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering.
  3. Medicijnen die gewichtsverhoging als neveneffect kunnen hebben: GLI-M protocol
  4. Samenwerking

FTO Leefstijl IVM

IVM is aan de slag met een FTO over leefstijl en preventie. De Leefstijlapothekers ondersteunen IVM hierin.

Verwachting is dat in 2024 het FTO te zien en te downloaden zal zijn! Hou de website hiervoor in de gaten.

FTO Leefstijl met Connie Hoek (online)

Connie Hoek is diëtist met grote focus op het fysiologische aspect van metabole ontregeling. Hierdoor is zij een grote voorstander van leefstijltherapie. Zij werkt als docent bij de opleiding tot leefstijlapotheker, de AVLEG en Stichting Voeding Leeft.

Ze geeft ook online FTO’s voor apothekers en huisartsen waarin ze de kracht van voeding op herstel van metabole ontregeling deelt.

Mocht je Connie Hoek een FTO willen laten verzorgen, dan kan je contact met haar opnemen via: connie@hoekenco-dietisten.nl

FTO Slaap met Merijn van de Laar

Dr. Merijn van de Laar is slaapwetenschapper aan Maastricht University, waar hij huisartsen in opleiding lesgeeft over de diagnostiek en behandeling van slaapproblemen. Hij promoveerde op het onderwerp persoonlijkheid en slaap en is auteur van boeken over slaap.

Hij geeft ook FTO’s voor apothekers en huisartsen waarin hij de ins en outs vertelt over de slaap en het effect van medicatie op onze slaap.

Mocht je Merijn van de Laar een FTO willen laten verzorgen, dan kan je contact met hem opnemen via: zorgvoorslaap@outlook.com