Leefstijlapothekersassistent

De apotheek van de toekomst is een gezondheidshuis, een centrale plek in de wijk waar de gezondheid van de cliënt centraal staat en waar er naast aandacht voor het medicijn ook ruime aandacht is voor een gezonde(re) leefstijl en leefomgeving.

Apothekersassistenten spelen daarbij een belangrijke rol!

Uitbreiding van ons werk klinkt als een hele uitdaging, want onze huidige werkdagen worden al grotendeels gevuld met het vinden van oplossingen voor niet- beschikbare medicijnen en gesprekken met patiënten over medicatiewisselingen. Deze werkzaamheden tekenen onze dag en zorgen er niet altijd voor dat we onze zorgverlenersrol optimaal kunnen toepassen. Terwijl dat nu juist de reden is waarom we elke dag naar apotheek komen: om te zorgen voor de ander.

De maatschappij vraagt aan ons allen om in oplossingen te denken en bij te dragen aan een duurzame gezondheidszorg. De koers is dus helder; ook wij als apotheekteam zullen en willen gaan bijdragen aan preventie en leefstijl. Dat is de rode draad in de nieuwe opleiding tot leefstijlapothekersassistent. Tijdens deze opleiding leer je dat veel chronische medicatie gebruikt wordt als oplossing voor een ontstane disbalans in het lichaam van een cliënt. Naast deze leefstijlkennis, ga de leefstijlapothekersassistent ook aan de slag met gesprekstechnieken als Very Brief Advice en Motivational Interviewing. Naast dat je werk in de apotheek als leefstijlapothekersassistent leuker wordt, kunnen we zoveel mogelijk het verschil maken voor iedere Nederlander in elke wijk!

Met (leefstijl)apothekersassistenten hebben we goud in handen. Laten we dit verzilveren!

Vaak is het zo dat assistenten al jaren lang werken in een vaste apotheek en de meeste patiënten meerdere keren per jaren ‘ontmoeten’ in de apotheek. Daarnaast komen de meeste assistenten uit de buurt van de apotheek waardoor ze vaak de taal van wijk praten en daarmee snel echt contact kunnen maken met de bezoekers van de apotheek.