Gezond worden start in de apotheek

Uit voorzorg

‘Geen gaatjes? Uitstekend!’ We horen het allemaal graag bij de tandarts, waar een halfjaarlijkse preventieve gebitscontrole de normaalste zaak van de wereld is. Bij de Leefstijlapotheker komen mensen voor zorg, maar ook uit voorzorg. Met de preventieve Apotheek Gezondheidscheck test een cliënt samen met de apotheker de eigen gezondheid op verschillende belangrijke onderdelen zoals bloeddruk, cholesterol spiegel, BMI, bloedsuikerwaarden en buikomvang.

Cliënten gebruiken de metingen om inzicht te krijgen in hun eigen gezondheid om vervolgens te beslissen of en welke vervolgactie nodig is. Daarbij kunnen ze ook rekenen op het deskundig advies van de Leefstijlapotheker. Alleen wanneer het dringend is, verwijst de Leefstijlapotheker door naar andere disciplines.

Meten is weten

In steeds meer apotheken vinden deze preventieve gezondheidschecks plaats. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 • De Apotheek Gezondheidscheck (DAG)
 • BENU gezondheidscheck
 • Gezondheids-APK van Alphega en Boots

De Apotheek Gezondheidcheck (DAG)

De Apotheek Gezondheidscheck is een preventief onderzoek om te screenen op cardiovasculaire risicofactoren en het metabool syndroom te ontdekken voordat klachten of symptomen ontstaan. We bespreken samen met de client de verschillende leefstijlpijlers zoals voeding, beweging, slapen, stress en middelengebruik. Daarnaast doen we onderstaande metingen:

 • Bloeddruk
 • Glucose
 • Cholesterol
 • Buikomvang
 • BMI

Op basis van de antwoorden en metingen, gaan we met de client in gesprek. De leefstijlapotheker geeft persoonlijk advies bij behoefte of noodzaak warm over te dragen naar het bestaande leefstijlaanbod in de wijk.

Door cliënten in hun eigen ‘gezondheidsspiegel’ te laten kijken, willen we bijdragen aan de ‘bewustwording van de eigen gezondheid’!

Werkgroep Gezondheidscheck
Werkgroep Gezondheidscheck
Rogier Larik
rogierlarik@deleefstijlapotheker.nl
06-11706527

BENU Gezondheidscheck

Tijdens de BENU Gezondheidscheck kijkt u samen met uw BENU Apotheker naar uw gezondheid. De Gezondheidscheck geeft door metingen en vragen direct inzicht in hoe gezond u bent. De vragen gaan over uw voeding, beweging, slapen, stress, roken en het gebruik van alcohol. Op basis van de resultaten krijgt u persoonlijk advies over hoe u uw gezondheid kunt verbeteren.

 • Krijg deskundig advies van uw zorgverlener.
 • Test uw gezondheid op 10 belangrijke lichaamswaarden.
 • Ontvang direct uw persoonlijke gezondheidsrapport.
BENU GezondheidscheckAfdeling Zorg
Mail: gezondheidscheck@benu.nl

Gezondheids-APK

Meten is weten staat centraal tijdens de Gezondheids-APK van Alphega apotheek. Door het meten van uw bloedglucose, cholesterol, bloeddruk en BMI krijgt u inzicht in uw gezondheid, zoals bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten.

De gemeten resultaten ontvangt u in een persoonlijk Gezondheidsrapport. Op basis daarvan krijgt u deskundig advies over eventuele vervolgstappen en tips over aanpassingen die u kunt doen in bijvoorbeeld uw leefstijl.

Daphne van WissenImplementation Manager Care Concepts
Alliance Healthcare
Kempkes 2200
5465 PR Veghel
Tel: +31 627149601

Mail: daphne.van.wissen@alliance-healthcare.nl