Stoptober

Stoptober is het jaarlijks terugkerende campagne die mensen aanmoedigt om te stoppen met roken gedurende de hele maand oktober.

Het hoofddoel van Stoptober is om mensen te helpen stoppen met roken om de schadelijke gevolgen van tabaksgebruik te verminderen. Het idee achter de campagne is dat stoppen met roken makkelijker is als je het samen met anderen doet en met ondersteuning van professionals.

Druk op onderstaande link:

Very Brief Advice

Very Brief Advice (VBA) is een goede en bewezen methode die je in elk consult kunt toepassen. Met het VBA kan je binnen 30 seconden een gericht en goed advies meegeven. Het VBA bestaat uit 3 simpele stappen: Vraag – Vertel – Verwijs

Druk op onderstaande link:

Vapen

Een e-sigaret (elektronische sigaret) of vape verdampt een vloeistof die een mengsel van tabakssmaakstoffen en andere stoffen bevat. De vloeistof wordt verhit zodat er damp ontstaat die de gebruiker kan inhaleren. De vloeistof bevat geen tabak, zoals een gewone sigaret, maar vaak wel nicotine. De damp van een e-sigaret bevat – net als tabaksrook – schadelijke stoffen, zoals nicotine, propyleenglycol, glycerol en aldehyden. Het inademen van deze stoffen kan de luchtwegen irriteren of beschadigen. Ook kunnen hartkloppingen ontstaan en heeft de gebruiker een verhoogde kans op kanker.

Bron: https://www.rivm.nl/tabak/producten/wat-is-een-e-sigaret

Steeds meer leefstijlapothekers geven presentaties op basisscholen en middelbare scholen.

#Vapenjouwkeuze

Druk op onderstaande link: